DE REIS NAAR DE WESTHOEK, 30 MEI 2014.

 

We vertrokken om 08.00 u op de parking aan de oude school te Weerde, om in de voormiddag, een bezoek te brengen aan het Memorial Museum van Passchendaele te Zonnebeke. Het museum is ondergebracht in het historisch kasteeldomein van Zonnebeke en focust op de materiele aspecten van wereldoorlog 1. Er wordt aandacht besteed aan uniformen, slagveldarcheologie en artillerie. Vervolgens konden we zelf beleven hoe de Britten in 1917 ondergronds gingen leven in de unieke “dug-out experience” met communicatie- en verbandposten, hoofdkwartieren en slaapplaatsen. Indrukwekkend.

Het middagmaal namen we in de “Oude Kaasmakerij” waar we een lichte snack hadden  besteld. We kozen voor “Mixt Broodplank” (brood, kaas, hesp, en groenten).

Daarna bezochten we  onder een kundige gids het “Tyne Cot  Cementery”.  De grootste begraafplaats van het “Commonwealth”. Hier liggen ongeveer 12.000 militairen begraven.

Voor het avondmaal gingen we naar Stavele gelegen aan den ijzer.Waar in “Het hof van Commerce” een boergondisch buffet voor ons klaar stond. Iris was er onze gastvrouw wel gekend door vele televisiekijkers.

We sloten onze trip af in  Ieper  aan de Menenpoort , om 20.00 u stipt, diep ingetogen naar de “last Post” te luisteren. Waarna we na een geslaagde uitstap naar Weerde terugkeerden

Daniel Wenseleir gsm 0479824085 mail jelle.wens@skynet.be